Themaspeeltuin op maat

We zijn trots op ons meest recente project: een unieke themaspeeltuin in de gemeente Hulst.

Na onze projecten in de Efteling en Bellewaerde creƫerden we voor de kinderen van de gemeente Hulst een unieke educatieve speeltuin die helemaal in het teken van de Spaanse bezetting van Hulst staat. Hij kreeg de naam De Vindplaats.

Het idee voor een unieke themaspeeltuin kwam van de stad Hulst, en voor ons is geen idee te gek. Onze polyester leent zich immers voor allerlei toepassingen en vormen, dus wij waren meteen enthousiast.

We werkten dit fantastische project uit samen met een van onze vertrouwde partners, kunstenares Hendrike Huijsmans, die bespeelbare kunst ontwerpt, en alles gebeurde in samenspraak met de gemeente.

Van een Spaanse helm waarop je kunt klimmen tot een interactieve pratende kanonskogel, de kinderen vinden het allemaal fantastisch. Eindelijk eens iets anders dan de traditionele speeltoestellen die je in elke speeltuin vindt!

En de volwassenen zijn blij met het educatieve aspect, want de kinderen leren al spelend meer over de Tachtigjarige oorlog.

Elk voorwerp werd speciaal door ons gemaakt van polyester op basis van de tekeningen van Hendrike Huijsmans.

Maar we zorgden niet alleen voor de realisatie. Elk speeltoestel werd vooraf door ons gekeurd. We zochten telkens uit welk type valzand nodig was, welke valzone voorzien moest worden en welke valhoogte aangewezen was, in overeenstemming met de normen.

Van tekening over maquette tot het eindproduct werd in alle fasen rekening gehouden met de regelgeving.

De speel- en ontmoetingsplaats is nu een van de paradepaardjes van de gemeente Hulst.